Vállalatok

Elmű-Émász: december 21-én döntenek a részvényátruházásról

NRGreport | 2015.12.01. 08:22

Az Elmű Nyrt. és az Émász Nyrt. december 21-ére összehívta rendkívüli közgyűlését, amelyen döntenek az Elmű-Émász Energiaszolgáltató (ESZ) Zrt.-ben lévő részesedésük átruházásáról az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. részére 2016. január 1-jei hatállyal – közölték a társaságok a BÉT honlapján.

A kormány, valamint az RWE AG, az RWE Power AG, az RWE Beteiligungs GmbH, az Elmű Nyrt., az Émász Nyrt. és a Mátrai Erőmű Zrt. május 28-án szándéknyilatkozatot írt alá, amelyben egyebek között az Elmű és az Émász egyetemes szolgáltatói üzletágával és az Elmű-Émász Ügyfélszolgálati Kft.-vel kapcsolatos jogügyletek végrehajtását irányozták elő a felek – ismertetik a közgyűlési előterjesztések.

A társaságok közgyűlései október 20-án hagyták jóvá, hogy első lépésként saját energiaszolgáltató üzletágukat átruházzák az Elmű és az Émász által újonnan alapított társaságra, az Elmű-Émász ESZ-re.

Az Elmű-Émász ESZ már egyetemes szolgáltatásra vonatkozó engedélyért folyamodott az Elmű és az Émász által jelenleg ellátott magyarországi területeken. A társaság ezt az engedélyt 2015. december 1-jével fogja megszerezni, ezt követően az Elmű és az Émász Elmű-Émász ESZ-ben lévő részesedését 2016. január 1-jével átruházza az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-re.

A rendkívüli közgyűléseken döntenek az Elmű és az Émász Elmű-Émász Ügyfélszolgálati Kft.-ben fennálló részesedésének az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató részére történő átruházásáról is. A kft.-ben az Elmű részesedése 70, az Émászé 30 százalék. Az üzletrészek 50 százalékát 2016. január 1-jével, másik 50 százalékát pedig 2017. január 1-jével ruházzák át a társaságok.

A közgyűlések a határozati javaslatok szerint felhatalmaznák a két cég igazgatóságát, hogy meghozzanak minden olyan döntést, megtegyenek minden olyan nyilatkozatot és aláírjanak minden olyan okiratot, amely szükséges az intézkedések végrehajtásához.

  NRGreport
Címkék
#Elmű   #ÉMÁSZ   #ENKSZ  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.