Szabályozás

Venezuela 5 százalékos termeléscsökkentést szeretne

NRGreport | 2015.12.02. 09:37

Nicolas Maduro venezuelai elnök az OPEC közelgő értekezlete előtt a szervezet kitermelésének 5 százalékos csökkentését szorgalmazza – írja az Rigzone.com

Venezuela az elmúlt hónapokban többször is a kitermelés csökkentésére szólította fel a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetét (OPEC), de a Szaúd-Arábia vezetése alatt álló szervezet ezt minden alkalommal visszautasította a piaci részesedése megőrzése érdekében. 

Nicolas Maduro venezuelai elnök azt jelentette be, hogy az ország olajminisztere az OPEC e heti bécsi találkozóján 5 százalékos termeléscsökkentésre tesz majd javaslatot. Eljött az idő, hogy rendbe tegyük az olajpiacot – mondta Maduro. 

Venezuela külföldi bevételeinek 96 százaléka az olajexportból származik. A másfél éve zuhanó és 45 dollár körüli szinten állandósuló olajár miatt az ország hatalmas bevételektől esett el. 

Az OPEC pénteken kezdődő bécsi értekezlete minden résztvevő szerint kemény menet lesz, mivel a tagországok továbbra is rekordmennyiségű kőolajat termelnek ki, ezzel párhuzamosan bizonytalan a kereslet jövőbeni alakulása, ráadásul egy esetleges amerikai kamatemelés az olajár további csökkenését eredményezheti – írja a Rigzone.com.

  NRGreport
Címkék
#kőolajkitermelés   #OPEC+   #Venezuela  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.