NRGreport
Menü

Mi lesz a Volkswagen stratégiája?

Az új Volkswagen-vezér, Matthias Müller a cég kilátásairól beszélt a német Stern magazinnak.

A dízelbotrány még legalább egy évig fontos téma lesz a Volkswagennél, Müller elmondta: reméli, hogy 2016 végére túl lesznek a botrányon, de az ezzel kapcsolatos perek azonban még évekig eltarthatnak.

A konszern átalakítására vonatkozó "Strategie 2025" névre keresztelt vállalati stratégia elkészítésén gőzerővel dolgozik a menedzsment, 2016 közepére készülhet el a terv, ennek első látható eredményei 2017-ben jelentkezhetnek, áll az interjúban.

Míg korábban első számú cél volt, hogy a konszern nagyra nőjön, a jövőben már nem a méret a lényeg, autókonszernből a mobilitás egészére fókuszáló vállalatot szeretnének építeni, mondta Müller. Ennek egyik része, hogy másfajta autókat gyárt majd a Volkswagen. Müller elmondta: a jövőt az elektromos autók jelentik. Ha minden az elképzelések szerint alakul, akkor a Volkswagen a jövőben a korábbinál is sikeresebb vállalat lesz – tette hozzá.

Addig azonban megszorításokra van szükség, a cég vezetőinek le kell mondaniuk a magas bónuszokról, ez a felügyelőbizottság tagjaira is vonatkozik, mondta a vezérigazgató.

Az interjúból az is kiderül: a dízelbotrány valamit Matthias Müllerben is megváltoztatott: már nem Porsche Cayenne, hanem benzin/gáz üzemű VW Golf TGI autót vezet.

Forrás: Stern