NRGreport
Menü

Visszavágta olajár-várakozását a Barclays

Az Opec mai ülése előtt vágta vissza olajár-előrejelzését a Barclays. A brit bank elemzői 2016-ra már 60 dolláros Brent-árfolyammal számolnak. Az elemzők szerint az OPEC ma nem fog lépni, így az árfolyamok tartósan nyomott szinteken maradhatnak.

Fontos esemény ma az olajpiacon az Opec bécsi ülése. Az olajexportáló országok döntést hoznak az elkövetkező időszakra érvényes kitermelési kvótákról. A Barclays elemzői ezt megelőzően vágták vissza olajár-előrejelzéseiket, amelyek így a WTI-nél 2016-ra 56 dollárra, a Brentnél pedig 60 dollárra csökkentek. Mindkét esetben 3 dollárral csökkentették várakozásukat – írta a Portfolio.hu.

Az elemzők szerint a nemzetközi olajkartell ma sem fogja csökkenteni kitermelési kvótáit, így az olajár tartósan nyomott szinteken maradhat. A szakemberek kedvezőtlen tényezőként említették meg a növekvő olajtartalékokat is.

Az alacsonyabb várakozások mellett is emelkedést vár azért a Barclays jövő év végére az olajárban, várakozásai szerint ugyanis ekkorra kerülhet egyensúlyba a piaci kereslet és kínálat.

Forrás: Portfolio.hu