Vállalatok

Új főtitkár a Magyar Ásványolaj Szövetség élén

NRGreport | 2015.12.10. 14:37

Grád Ottó vegyészmérnök lett a Magyar Ásványolaj Szövetség új főtitkára a nyugdíjba vonuló Wilde György helyett.

Grád Ottót választotta főtitkárnak a hazai olajipari társaságok többségét képviselő Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) elnöksége – közölte a szövetség.

A vegyészmérnök végzettségű új főtitkár húsz évet dolgozott a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetségnél, majd két évig az ÁMEI Ásványolajtermék Minőségellenőrzési Zrt. igazgatóhelyettese is volt. 

A pozíciót a szervezet alapítása óta betöltő Wilde György 2016. január 1-jén vonul nyugdíjba.

A MÁSZ-t 1991. december 13-án 14 olajipari vállalat alapította annak érdekében, hogy az elsődleges érdekképviseleti tevékenységen túlmenően elősegítse az olajipar legfontosabb területein a fejlett piaci viszonyok kialakítását, a szabad verseny feltételein alapuló vállalkozást és kereskedést.

A szövetség jelentős változáson, fejlődésen ment keresztül, tevékenysége a kőolaj- és üzemanyag-tároló vállalatok, illetve a kenőanyag-forgalmazók érdekeinek képviseletével bővült. Ezáltal a MÁSZ a hazai olajipar, üzemanyag-forgalmazás mintegy 80 százalékán, tárolási piacának több mint 90 százalékán működő társaságok érdekképviseleti szervezete lett – áll a közleményben.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.