Vállalatok

Németországi alállomás-felújítási munkát nyert el az MVM OVIT

NRGreport | 2015.12.11. 09:06

A németországi Netze BW GmbH megrendelésére az MVM OVIT Zrt. végezheti el a münsingeni 110/20 kilovoltos alállomás felújítását. A próbamegbízatást hároméves előminősítési eljárás előzte meg, ennek eredményeként adhatott az MVM OVIT az alállomás-bővítés elvégzésére ajánlatot.

A rekonstrukció 2016 nyarán kezdődik meg, és próbaprojektként szolgál a Netze BW minősített alvállalkozói státuszának elnyeréséhez. Sikeresen elvégzett teljesítés esetén az MVM OVIT számára további németországi alállomási projektekben való részvételre nyílik lehetőség.

Az MVM OVIT számára ez lesz az első németországi alállomás-szerelési munka, eddig ezzel a szolgáltatásával az országban még nem volt jelen. A munka elnyerése egy hároméves, szigorú előminősítési eljárás utolsó lépése. A 2012-ben indult minősítési folyamat során a Netze BW teljeskörűen tájékozódott az MVM OVIT nagyfeszültségű alállomás-építési és az ezzel kapcsolatos projektvezetési képességeiről, minőségügyi, munka- és környezetvédelmi gyakorlatáról. Az eljárás során számos egyeztetésre, végül egy átfogó, Magyarországon lefolytatott auditra került sor. Mindezek sikeres teljesítése után nyílt lehetőség az ajánlat beadására.

A münsingeni alállomás rekonstrukciója során az MVM OVIT feladata lesz az alállomás 110 és 20 kilovoltos mezőinek szekunder átépítése, a középfeszültségű mező kiépítése és ehhez kapcsolódóan a 20 kilovoltos mezősor és a földzárlati kompenzáló mező bővítése, valamint az alállomás segédüzemének teljes cseréje.

A projekt kivitelezése 2016 nyarán indul, addig a tervezési, engedélyezési és egyéb előkészítő lépések történnek meg. Amennyiben az MVM OVIT a munkát a megrendelő elvárásainak minden szempontból megfelelően teljesíti, a Netze BW további fejlesztési projektekre vonatkozó pályázatain már az előminősített ajánlattevői kör tagjaként indulhat. A közeljövőben az MVM OVIT tervezi a távvezeték-építési szolgáltatásaira vonatkozó németországi előminősítési eljárás elindítását is.

  NRGreport
Címkék
#MVM OVIT   #MVM Zrt.   #Németország  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.