NRGreport
Menü

Elindítja gázkereskedelmi üzletágát az Alteo

Elindítja gázkereskedelmi üzletágát az Alteo Group a következő gázév kezdetével, 2016. október 1-jétől.

A vállalat minden szükséges engedéllyel rendelkezik, az új üzleti tevékenység megkezdését az Alteo igazgatósága is jóváhagyta.

Tájékoztatásuk szerint a gázkereskedelem elindításával válik teljessé a vállalatcsoport energiakereskedelmi portfóliója, még integráltabb, még teljesebb szolgáltatatást tudnak nyújtani ügyfeleiknek.

Az Alteo a villamosenergia-kereskedelmi üzletág fejlesztésének mintájára konzervatív, de határozott stratégia mentén indítja gázkereskedelmi tevékenységét is - idézi a közlemény ifj. Chikán Attilát, az Alteo Group vezérigazgatóját.

Az Alteo Csoport magyar tulajdonban lévő komplex energetikai szolgáltató, üzleti tevékenysége kiterjed a megújuló és hagyományos erőforrásokon alapuló energiatermelésre, valamint az energia kis- és nagykereskedelemre. A 2008-ban alapított társaság árbevétele tavaly 5,9 milliárd forint volt.

Az Alteo részvényei 2010 októbere óta forognak a Budapesti Értéktőzsdén, a papírokkal a BÉT T-kategóriájában kereskednek. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb ára 4100 forint, a legalacsonyabb 2800 forint volt.

Forrás: MTI