Fenntarthatóság

Magyarország idén is részt vesz az európai hulladékos felmérésben

NRGreport | 2015.12.16. 08:38

Az önkéntes alapú felmérésben arra keresik a választ, hogy a lakosság mennyire tájékozott a hulladékokkal kapcsolatos kérdésekben. 

Az Európai Bizottság felkérésére Magyarország az idén is részt vesz az európai felmérésben arról, hogyan érzékelik a lakosok a hulladékok okozta problémákat – közölte az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség (OKTF) Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága (NHI). 

A magyar nyelvű kérdőív kitöltése 5-10 percet vesz igénybe, a válaszadás név nélkül történik, a felmérésben 2016. január 31-ig lehet önkéntesen lehet részt venni – tették hozzá. A http://app.bruxellesenvironnement.be/European-Waste-Survey/hu/ honlapon érhető el a kérdőív.  

Az összesen hét nyelven zajló európai kutatásban olyan kérdésekre várják a választ, hogy Európa lakosai mennyire érzik magukat jól informáltnak hulladékokkal kapcsolatos kérdésekben, mekkora problémának érzékelik a témát. Azt is felmérik, hogyan gondolkodnak az emberek arról, mit tehetnek a mindennapok során egyszerű döntésekkel azért, hogy minél kevesebb hulladékot termeljenek, és minél optimálisabban használják ki a rendelkezésükre álló erőforrásokat – olvasható a közleményben.  

A felmérést 2013 óta minden évben elvégzik a kontinensen, hogy lássák, hogyan változnak a témához kapcsolódó ismeretek és az ehhez való hozzáállás – írták.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.