Vállalatok

Elmű-Émász: döntöttek a részvények átruházásáról

NRGreport | 2015.12.23. 09:12

Az Elmű Nyrt. és az Émász Nyrt. rendkívüli közgyűlése döntött a közös tulajdonú Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-ben lévő részesedésük átruházásáról az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. részére 2016. január 1-jei hatállyal – derül ki a társaságok hirdetményeiből, amelyeket a BÉT honlapján tettek közzé.

A rendkívüli közgyűléseken egyúttal döntöttek az Elmű és az Émász Elmű-Émász Ügyfélszolgálati Kft.-ben fennálló részesedésének átruházásáról is az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató részére. Az üzletrészek 50 százalékát 2016. január 1-jével, másik 50 százalékát pedig 2017. január 1-jével adják át a társaságok. 

A közgyűlések a határozati javaslatok szerint felhatalmazzák a két cég igazgatóságát, hogy meghozzanak minden olyan döntést, megtegyenek minden olyan nyilatkozatot, és aláírjanak minden olyan okiratot, amely szükséges az intézkedések végrehajtásához.

Az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-t 2015 augusztusában hozta létre az Elmű Nyrt. és az Émász Nyrt. azzal a céllal, hogy ebbe a cégbe szervezzék az egyetemes szolgáltatási tevékenységet, majd pedig ennek a cégnek a részvényeit a tulajdonos RWE és a magyar kormány között kötött megállapodás értelmében átruházzák a nemzeti közműszolgáltatóra.

A német RWE energiakonszern tulajdonában lévő Elmű Nyrt. és az Émász Nyrt. együtt Magyarország egyik legnagyobb áramszolgáltató vállalata jelenleg. Az Elmű Nyrt. Budapesten és agglomerációjában, az Émász Nyrt. Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében, valamint Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye egyes részein mintegy kétmillió ügyfél számára biztosította az elmúlt évtizedekben a villamos energiát egyetemes szolgáltatóként. 

A két cég kisfogyasztói számára 2016 januárjától az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. nyújtja az egyetemes áramszolgáltatást.

(MTI)

  NRGreport
Címkék
#Elmű   #ÉMÁSZ   #ENKSZ  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.