Vállalatok

Transzparenciát hirdet a Homatech

NRGreport | 2016.01.08. 14:22

A Homatech Recycling Zrt.mindent megtesz annak érdekében, hogy az érdeklődők a lehető legszélesebb körben és nyitottsággal értesüljenek az épülő üzemről, és a tényeket ismerhessék meg – közölte a társaság. Hozzátették: mellőzni kívánják a mindennapi pártpolitikai csatározások részeként generált pánikkeltést.

A Homatech Recycling Zrt. 2015. november 24-én jelentette be, hogy a zöldlistás gumihulladékok kezelésében új korszakot nyitó, környezetbarát technológiával működő hasznosító üzem létesítését tervezi Százhalombatta ipari zónájában. Ezzel az innovatív eljárással kiválthatóvá válnak az eddig alkalmazott korszerűtlen megoldások, és a százhalombattai üzem segítségével lehetőség nyílik arra, hogy a gumihulladékok környezetbarát hasznosítási módja nemzetközileg is elterjedjen.

Az eljárás egyes részeit szabadalom védi, ezeket minden érintettnek bizalmasan kell kezelnie.

Ennek ellenére a Homatech Recycling Zrt. kiemelt jelentőségűnek tartja a tények megismertetését a lakossággal és a helyi önkormányzattal. A beruházó, a szakemberek számára magától értetődő, hogy mind a technológia, mind a teljes beruházás maximális környezeti és műszaki biztonsággal fog megvalósulni.

A társaság mindent megtesz annak érdekében, hogy az érdeklődők a lehető legszélesebb körben és nyitottsággal értesüljenek az üzemről, illetve a téves, megalapozatlan, most már politikai felhangoktól sem mentes információkkal szemben pedig a tényeket ismerhessék meg.

Akár még olyan szakértőket, hatóságokat is kész bevonni az eljárásba, amelyek amúgy nem kötelező elemei a folyamatnak, de segítik a valós információk eljutását az érdeklődőkhöz, ezzel is vállalva az eddigieknél intenzívebb, folyamatos tájékoztatást az érintettek felé.

A mindennapi pártpolitikai csatározások részeként generált pánikkeltést pedig messzemenőkig mellőzni kívánja a Homatech Recycling Zrt. – áll a társaság közleményében.

A társaságról és a módszerről itt írtunk bővebben:

Gumihegyből környezetbarát energia: világszinten egyedi üzem épül Százhalombattán

István Gábor: csak a gyors engedélyeztetéshez kell kormányzati segítség

 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.