Vállalatok

A cseh EPH vásárolta meg az RWE brit szénerőművét

NRGreport | 2016.01.11. 08:02

A szénerőművet biomassza üzemű erőművé alakítja majd a cseh cég. 

A cseh EPH energiaipari konszern vásárolta meg a német RWE brit szénerőművét biomassza üzeműre átalakítás céljából – közölte pénteken honlapján a német RWE konszern.

A cseh EPH (Energetický a prumyslový holding) brit leányvállalata, az EP UK Investments Limited vásárolta meg az északkelet-angliai lynemouth-i szénerőmű üzemeltetőjét, a Lynemouth Power Limited vállalatot a német RWE energiaipari konszerntől. A vételárat nem hozták nyilvánosságra.

A cseh befektető célja a 420 MW teljesítményű erőmű átalakítása biomasszaüzemre. A Lynemouth Power tavaly decemberben kapta meg az Európai Bizottság engedélyét az átalakítás állami támogatásához. Az RWE 2012-ben vásárolta meg a Lynemouth Powert.

Az EPH egyike a vezető közép-európai energiaipari konszerneknek. A negyven leányvállalattal rendelkező konszern tevékenysége az energiaellátás teljes vertikumát lefedi, működési területe a Cseh Köztársaságon kívül Szlovákiára, Németországra, Olaszországra, Nagy-Britanniára, Magyarországra és Lengyelországra terjed ki. Az EPH piacvezető a szlovák földgázpiacon és az orosz gáz egyik legnagyobb szállítója az Európai Unióba.

  NRGreport
Címkék
#EPH   #RWE   #szénerőmű  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.