Címlap

Az idén is az MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt. látja el árammal az állami társaságokat

NRGreport | 2016.01.13. 08:50

Lezárult a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közel 10 milliárd forintos nyílt közbeszerzési eljárása a 2016. évi villamosenergia-kereskedő kiválasztására, a nyertes ajánlattevő ismét az MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt. lett – közölte az MNV.

A közlemény szerint a szerződéskötésnek köszönhetően az MNV és a társasággal együttműködő állami tulajdonú cégek csaknem 400 millió forintot takaríthatnak meg az idén.

Az MNV Zrt. tavaly is közös energiabeszerzést valósított meg a portfóliójába tartozó állami társaságok jelentős részének részvételével, hogy az egységes eljárásban a legkedvezőbb energiaárat érjék el a piacon. A társaságok a decemberben lezárult közös közbeszerzés keretében közel 300 millió kilowattóra villamosenergiát szereztek be 10 milliárd forint értékben. Ez az energiamennyiség megfelel 100 000 háztartás – nagyjából Kecskemét teljes lakossága – éves energiaszükségletének.

A nyílt közbeszerzési eljárásban három részcsoportra lehetett külön részajánlatot tenni, a legkedvezőbb ajánlatot mindhárom részcsoportra az MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt. tette.

  NRGreport
Címkék
#áram   #árampiac   #MVM Zrt.   #villamosenergia  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.