Fenntarthatóság

Energiaszükségletük harmadát megújulóból fedezik a németek

NRGreport | 2016.01.13. 15:03

Összenergia-fogyasztásuk harmadát a németek már megújuló energiaforrásból biztosították: a szél- és a napenergia munkára fogása mellett brutális méretű a biomassza-termelés is. Emiatt állt elő az a helyzet, hogy a prognózisokban már az szerepel, hogy nincs jövője a hagyományos erőműveknek.

A statisztikák szerint a 2015-ös németországi villamosenergia-fogyasztás közel 33 százaléka már megújuló energiaforrásokból származik. A hvg.hu szemlézte a Volker Quaschning által publikált megállapításokat, melyek alapján kijelenthető, hogy Németországban – az Energiafordulat (Energiewende) – működik, és a hagyományos erőművek egyre inkább háttérbe szorulnak.

Volker Quaschning számításai szerint a német megújulók 2015-ben 194 TWh villamos energiát toltak be az ország villamosenergia-rendszerébe, amely az 587 TWh össznemzeti fogyasztásra vetítve több mint 32,5 százalékot tett ki. A termelési volumen egyéves növekedése pedig 27,4 százalékos volt. (Csak az arányok tisztán látása végett: 1 TWh az 1 milliárd kWh; az éves magyar villamos bruttó energiafogyasztás – tehát mindent, még az erőművek önfogyasztását is ideszámolva – pedig 2014-ben 42 TWh volt.)

A teljes cikk itt olvasható

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.