Vállalatok

Átvenné az E.ON a becsődölt szolgáltató ügyfeleit

NRGreport | 2016.01.14. 16:05

Az E.ON pályázik a szolgáltatási területén élő Energetikai Központ Zrt. ügyfelek ellátására – tudatta közleményében a vállalat.

Az Energetikai Központ Zrt. 2016. február 1-jétől nem tudja ellátni áramkereskedői feladatait, ezért az E.ON csoport önkéntesen jelentkezett az E.ON szolgáltatási területén élő Energia Központ Zrt. ügyfelek ellátására a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál.

Az Energetikai Központ Zrt. országszerte közel 15.000 fogyasztót látott el versenypiaci ügyfélként villamos energiával. A társaság tevékenységének felfüggesztésével az ügyfeleknek új szolgáltatóhoz kell kerülniük. Ellátásukhoz szükséges, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kijelöljön részükre olyan szolgáltatót vagy szolgáltatókat, amelyek szerződnek ellátásukra.

Az E.ON Energiaszolgáltató Kft. önként jelentkezett a Hivatal felhívására, hogy a szolgáltató nélkül maradt 15.000 fogyasztóból kiszolgálja azokat, akik az E.ON elosztási területén, jellemzően az Észak-Dunántúlon találhatóak. Ezzel 3696 fogyasztó ellátása kerülhet biztonságba, jövőbeni folyamatos áramellátásuk pedig garantálttá válik.

Az E.ON csoport hosszú távú jövőképében hangsúlyos a magyarországi áramszolgáltatási szektorban betöltött szerepe. Az egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztók számíthatnak az E.ON-ra, hiszen a társaság mindenkori célja az, hogy az energiához való hozzáférés megteremtésével az emberek biztonságos és kényelmes életéhez hozzájáruljon.

Amennyiben a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elfogadja a jelentkezést, illetve az Energetikai Központ Zrt. az eljárás során betartja a Hivatal által előírtakat, a fogyasztók szolgáltatóváltása zökkenőmentes lesz, és az átadás-átvétel 2016. február 1-jéig megtörténhet.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.