Címlap

Putyin: meg kell őrizni az ellenőrzést a stratégiai vállatok fölött

NRGreport | 2016.02.02. 07:27

Az orosz államnak a privatizáció során meg kell őriznie az ellenőrzést a stratégiai vállalatok felett – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Putyin a vesti.ru hírportál beszámolója szerint elmondta, hogy az állami cégek részvényei eladásának nem nyomott áron és a lehető legáttekinthetőbb módon kell megtörténnie. Az elnök, aki állami nagyvállalatok vezetői előtt beszélt a privatizáció során elvárt alapelvekről, elmondta, hogy a befektetőknek az ügyleteket a saját eszközeikből, nem pedig állami bankoktól felvett kölcsönökből kell finanszírozniuk.

Az orosz elnök szerint az állami vállalatokba beruházóknak oroszországi bejegyzéssel kell rendelkezniük. Az eladóknak mérlegelniük kell a vásárlók üzleti reputációját, szakmai tapasztalatát, valamint azt, hogy van-e stratégiai terve a privatizálandó vállalat fejlesztésére.

Vlagyimir Putyin szerint ki kell zárni a cég tőkéjének offshore számlákra történő kivonását, valamint azt, hogy a részvénytulajdonosok személye rejtve maradjon.

Moszkva a csökkenő olajárak miatt megcsappant költségvetési bevételeket az állami kiadások csökkentése és privatizáció révén igyekszik ellensúlyozni.

  NRGreport
Címkék
#olaj   #Oroszország   #Putyin  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.