Vállalatok

Bloomberg: csökkenti beruházásait a Mol

NRGreport | 2016.02.03. 08:09

Az alacsony olajár miatt kényszerül a lépésre az olajcég. 

Visszafogja beruházásait a Mol Nyrt., és helyette az alacsony olajár mellett is nyereséges, Magyarországhoz közel eső eszközökre koncentrál – mondta az olajipari vállalat kutatás-kitermelés (upstream) divíziójának ügyvezető igazgatója a Bloombergnek adott interjúban.

Berislav Gaso kifejtette, hogy a költségek szemmel tartása jelenleg sokkal fontosabb, mint a kitermelési célok vagy akvizíciók hajszolása.

A Mol folyamatosan fokozza kitermelését Magyarországon és Horvátországban, az ügyvezető igazgató szerint még rengeteg lehetőség van ezen eszközökben, együttesen a cég teljesítményének csaknem 80 százalékát biztosíthatják.

Gaso nem árult el pontosabb részleteket a vállalat 2016-os kiadásaival kapcsolatos terveiről, csak annyit mondott: a Mol upstream portfóliója még a kihívásokkal teli időszakban is erős, az üzletág 30 dolláros olajár mellett is bevételt generál és továbbra is stabilan hozzájárul a vállalat eredményéhez.

A Mol múlt hónapban négy újabb kitermelési licenccel bővítette északi-tengeri portfólióját, emellett növelni kívánja kitermelését az oroszországi Baituganskoye mezőn. Ugyanakkor Gaso elmondása szerint az alacsony olajár miatt a növekvő kitermelési kapacitás ellenére is szükség lesz a vállalat északi-tengeri eszközei és számos kisebb portfólióelem értékleírására, amely a február 24-én nyilvánosságra kerülő negyedik negyedéves jelentésben jelenik majd meg.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.