NRGreport
Menü

Vizsgálná a Gazprom magyar szerződéseit az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság gyanúja szerint az orosz gázipari óriás, a Gazprom Magyarországon is vétett a szabad verseny ellen, ezért felülvizsgálná a cég szerződéseit. 

A Frankfurter Allgemaine Zeitung (FAZ) értesülései szerint az Európai Bizottság felülvizsgálná a Gazprom közép- és kelet-európai szerződéseit, mert azt gyanítja, hogy az orosz cég tisztességtelen árakat kényszerített partnereire, köztük Magyarországra is, ezzel pedig megsértette az Európai Unió kereskedelmi szabályait - írja a hvg.hu

A testület szerint a Gazprom például azzal korlátozza a versenyt a régióban, hogy megtiltotta vásárlóinak az általa szállított gáz újraértékesítését az EU-ban, és így lehetővé vált számára, hogy tisztességtelen árképzést alkalmazzon.

A FAZ egy uniós dokumentumra hivatkozik, de a Gazprom határozottan visszautasította a vádakat. Brüsszel egyelőre nem reagált az újság információira. A bizottság a balti államokban, Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában és Lengyelországban vizsgálná a Gazprom szerződéseit - írja a hvg.hu. 

Forrás: hvg.hu