Szabályozás

A tervezettnél korábban átvették az Energetikai Központ fogyasztóit

NRGreport | 2016.02.05. 12:54

A kijelölt szolgáltatók látják el az Energetikai Központ Zrt. korábbi fogyasztóit január 26-ától, a szolgáltatóváltásra egy héttel a tervezett időpont előtt került sor, mert a társaság képtelenné vált feladata ellátására – tájékoztatta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

A hivatal közleményében felidézte, január 15-én az EDF Démász Zrt.-t, az E.on Energiaszolgáltató Kft.-t, valamint az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-t jelölte ki a pénzügyileg ellehetetlenült Energetikai Központ Zrt. fogyasztóinak ellátására.

A szolgáltatóváltás időpontja február 1-je lett volna, de az Energetikai Központ január 25-én a felhasználói ellátásához szükséges villamos energiát már nem tudta beszerezni, a fogyasztók ellátásáról nem tudott gondoskodni.

A MEKH és a kijelölt szolgáltatók együttműködésének eredményeként a fogyasztók ellátása folyamatos volt, az új szolgáltatók 6 nappal korábban átvették a 14 536 villamos energia egyetemes szolgáltatásra jogosult lakossági fogyasztót – hangsúlyozta a hivatal.

A következő napokban az új szolgáltatók levélben tájékoztatják a váltással kapcsolatos tudnivalókról az ügyfeleket. Az érintett fogyasztóknak május 1-jéig kell eldönteniük, hogy más szolgáltatót választanak vagy elfogadják a kijelölt társaság április 1-jéig megküldött egyetemes szolgáltatási ajánlatát, és vele szerződést kötnek – hívta fel a figyelmet a MEKH.

  NRGreport
Címkék
#E.ON   #EDF   #Elmű   #ÉMÁSZ   #Energetikai Központ   #MEKH  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.