NRGreport
Menü

Nem rántja magával az olaj a bankszektort

Legalábbis ezt állítja Richard X. Bove neves amerikai bankelemző. Szerinte indokolatlan a bankrészvények két számjegyű esése.

Richard X. Bove elemzése szerint, ha valóban válságot is okoz az energiaszektor, a bankok stabilitását a helyzet nem veszélyezteti. A CNBC-nek tett kommentárjában a szakértő arra is kitér, hogy szerinte a banki részvények jó beszállási ponton vannak.

Az elmúlt hónapokban a bankrészvények sokkal nagyobbat estek, mint a részvényindexek, néhány pénzintézet értékpapírjai olyan árfolyamon kereskednek, mint 2011-ben. Az esés oka kristálytiszta: sok befektető fél attól, hogy az energiaszektor és az energiaszektornak nyújtott hitelek a 2008-ashoz hasonló válsághelyzetet fognak teremteni, írta Bove.

Az elemző szerint gyakorlatilag semmi esély arra, hogy az energiaszektor hitelállománya a 2008-ashoz hasonló pusztítást fog okozni. A bankok egészségesek, a részvényeik árazása pedig nagyon vonzó, írta.

Forrás: CNBC

NR címlapCímlap

Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

Fenntarthatóság Willem H. Buiter, a Citigroup volt vezető közgazdásza, a Columbia Egyetem vendég-professzora, Copyright: Project Syndicate, 2020 | 2020-02-21 05:57
Nincs esély a globális klímaszolidaritásra?

bővebben »

A Tesla titka 2.

A Tesla titka 2.
Vállalatok Szabó Dávid, a Hold Alapkezelő portfóliómenedzsere2020-02-20 05:59

bővebben »

Még több cikk »