NRGreport
Menü

Az olaj miatt is mélyrepülésben van a Tesla árfolyama

Idén kisebb szünetekkel ugyan, de megállás nélkül esik a Tesla részvényeinek árfolyama, elemzők szerint nem véletlenül. A részvénypiaci hangulat egyébként is rossz, azoktól a céges papíroktól pedig próbálnak megszabadulni a befektetők, amelyeknél az üzleti modell sérül a csökkenő olajárral.

Múlt hét pénteken közel 8 százalékot esett a Tesla árfolyama, ezt hétfőn megfejelte újabb 9 százalékkal - ez volt a Tesla legrosszabb kereskedési napja 2014 szeptembere óta, írta a CNNMoney. Így, csak idén már 35 százalékot veszített az értékéből a Tesla.

A Portfolio.hu utánajárt az esés okainak. Először is, alapvetően rossz a hangulat a tőzsdéken: évtizedek óta az egyik legnagyobb eséssel indult az év, a befektetők részben az olajáresésre reagálva adják a részvényeket. Amikor a DAX vagy a Nasdaq 15-16 százalékot esik, akkor nem meglepő, hogy az egyedi részvények ennél jóval nagyobbat essenek.

Ezenkívül, a Tesla még mindig eléggé túl van árazva, és a vevők az ígéretre érkeznek. Bár a társaság kifejezetten jó minőségű, valóban működő elektromos autókat gyárt, a tömegtermelés és a profitabilitás drasztikus emelkedése még odébb van.

Az olajár esése is rossz hatással van a cég papírjaira. Sőt, folyamatosan jelennek meg az olajár további esését előrejelző becslések, a befektetők tehát arra készülnek, hogy a következő hónapokban újabb mélypontokat üt az olaj, a tartósan alacsony olajár pedig nem tesz jót az alternatív hajtású autók - így a Tesla - elterjedésének.

Az eladások sem alakulnak úgy, ahogy a cég vezetője, Elon Musk ígérte: 2015-ben 55 ezer autó eladását tervezte a Tesla, de csak valamivel több mint 50 ezret adtak el. Ráadásul a Model X-ből is kevesebbet adott el a cég, mint amire a piaci szereplők számítottak. Egyre több elemző gondolja azt, hogy a Tesla új modellje, a Tesla 3 a korábban vártnál később érkezik a piacra, és drágább is lesz, ami főként az alacsony olajár mellett kevésbé vonzóvá teszi a volumenmodellnek szánt típust.

Az új modellek fejlesztése, a töltőhálózat kiépítése, a Gigafactory felépítése pedig mind sokba kerül, a vállalat adósságállománya egyre nagyobb, sokan attól tartanak, hogy a finanszírozási költségek meredek emelkedése miatt tartósan veszteséges lesz a cég.

Jönnek a versenytársak is: egyre több a piacon az alternatíva, szinte minden gyártónak egyre szélesebb a hibrid vagy teljesen elektromos autókból álló kínálata, részben a dízelbotrány gyorsította fel ezt a folyamatot.

Forrás: Portfolio.hu, CNNMoney