NRGreport
Menü

Kizöldül az Aldi

Az áruházlánc 2030-ra harmadával csökkenti károsanyag-kibocsátását, üzleteiben LED alapú világítástechnikát használ majd, hővisszanyeréses fűtési rendszereket épít be és csökkenti a keletkező hulladékmennyiséget is. 

Az Aldi kereskedelmi cégcsoport a tervek szerint 2020-ra 30 százalékkal csökkenti valamennyi áruházának az eladótéri négyzetméterre vetített szén-dioxid-kibocsátását a 2012-es bázisévhez képest - közölte az Aldi Magyarország szerdán.

A vállalás a cég valamennyi országban működő leányvállalatára, így a teljes magyarországi áruházláncra is érvényes - tették hozzá.

A közlemény szerint a magyarországi Aldi máris jelentős eredményeket ért el, ugyanis a 2012-es évhez képest két év alatt 10 százalékkal csökkent egy átlagos üzletben az eladótéri négyzetméterre vetített szén-dioxid-kibocsátása.

Közölték, hogy a cég folyamatosan átáll a LED-es világítástechnikára, a jövő év végétől pedig az újonnan nyíló üzletek valamennyi fényforrása - beleértve az eladóteret, a raktárt, a szociális helyiségeket és a parkolót is - LED-technológián alapul majd, így a harmadára-negyedére csökken az új üzletek világítástechnikájának áramfogyasztása.

A hűtési és klimatizálási rendszerről közölték, az áruházlánc a hővisszanyerés elve alapján működő fűtési rendszereket épített be az üzletekbe.

Az áruházlánc arra is törekszik, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen, ami pedig létrejön, azt lehetőség szerint minél többször újra felhasználja, illetve újrahasznosítsa.

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. 2008-ban nyitotta meg első áruházát Magyarországon, jelenleg 107 üzlet várja a vásárlókat, a cég több mint 2000 magyar munkavállalót foglalkoztat.

Forrás: MTI