Vállalatok

Kiemelkedő napi hőértékesítést ért el a PannErgy

NRGreport | 2016.02.19. 08:28

A PannErgy Csoport üzemeltetésében álló geotermikus projektek hőértékesítésének kedvez az átlagosnál enyhébb téli időjárás, amelynek következtében 2016. február 16-án a miskolci és a győri rendszer összesen 6488 GJ-t adott át szerződött partnereinek, amely az eddigi legmagasabb érték.

A Miskolci és Győri Geotermikus Rendszer sajátosságai szempontjából a napon belüli +4-+7 Celsius-fok közötti felhős idő a legkedvezőbb hőmérsékleti körülményeket biztosítja hőértékesítés tekintetében. Amennyiben a külső hőmérséklet 2 és 8 Celsius-fok sávban marad, akkor a napi hőbeadási értékek kiemelkedőek, hiszen ilyen időjárási körülmények között éri el a maximális kapacitását a rendszer a miskolci és győri távhőrendszer a fogyasztók felől visszatérő alacsony, 49-50 Celsius-fokos hőmérséklete miatt.

A sáv alatti külső hőmérséklet esetén a visszatérő hőmérséklet nő, és azért, mert a termelő kutak hőmérséklete közel állandó, a kapacitás csökken.

„Geotermikus rendszereink hőátadása eddig nem mért csúcsot ért el, amely a beruházások megvalósítása során kialakított optimális üzemeltetési technológiának is köszönhető. A következő napok időjárási előrejelzéseit figyelve várható, hogy a most elért kimagasló napi hőbeadási teljesítményt február hónapban akár továbbra is megközelíthetjük, akár mérsékelten növelhetjük is” – nyilatkozta Bokorovics Balázs, a PannErgy Nyrt. Igazgatótanács elnöke.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.