Fenntarthatóság

Bill Gates: 15 éven belül meglesz az energetikai áttörés

NRGreport | 2016.02.24. 12:20

A milliárdos szerint sürgősen vissza kell szorítani a károsanyag-kibocsátást, különben menthetetlen az emberiség. 

Bill Gates és felesége éves üzenetükben arra hívták fel a figyelmet, hogy sürgősen energiacsodára van szüksége a világnak, különben menthetetlen lesz az emberiség. A milliárdos szerint ugyanakkor 15 éven belül megtaláljuk azt a technológiai áttörést, ami érdemben csökkenti majd a károsanyag-kibocsátást – írja az Index

Bill Gates üzenetében felidézi azokat a hivatalos vállalásokat, amelyek szerint 2050-re az egyes országoknak 80 százalékkal kell csökkenteniük a károsanyag-kibocsátásukat. A milliárdos szerint az évszázad végére pedig teljesen meg kell szüntetni a szennyezést ahhoz, hogy a klímaváltozás elkerülhető legyen. A jelenlegi ütem azonban szerinte kevés lesz. 

Bill Gates szerint az a probléma, hogy a jelenlegi fejlesztések elsősorban az autóiparra és a LED-lámpák fejlesztésére koncentrálódnak, de ezek nem csökkentik elegendő mértékben az energiafogyasztást és nincs olyan zöld energia a láthatáron, ami megfizethető lenne és visszaszorítaná a jelenlegi szennyező technológiákat. 

A milliárdos üzletember ugyanakkor bizakodó: szerinte 15 éven belül az emberiség megtalálja azt a technológiai áttörést, ami megmenti a bolygót – írja az Index. 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.