NRGreport
Menü

Hálózatfejlesztést hajt végre Baranyában az E.ON

Az E.ON csoport hálózatfejlesztést hajt végre az idén Baranya megyében, az 1,2 milliárd forintos beruházást saját forrásból finanszírozza - közölte a szolgáltató.

Az E.ON Hungária Zrt. közleménye szerint Pécsett 600 millió forintos fejlesztést terveznek: villamos- és gázvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserélnek, illetve újakat építenek ki. A megyeszékhelyen a munkálatok március végén indulnak - jelezték.

Több mint 600 millió forintot költenek hálózatfejlesztésre Baranya megye további területein: Komlón és térségében több mint 200 millió, Siklóson pedig 100 millió forint értékben végeznek az áramhálózat üzembiztonságát fenntartó beruházásokat.

Mohács körzetében 48 millió forint értékben újulnak meg a földgázvezetékek, Vajszló külterületén 10 millió forintos beruházással nyomásszabályozót építenek át - fűzték hozzá.

A közleményben ismertetik, hogy a vállalatcsoport Baranyában ötezer kilométer hosszú áram-, és 3200 kilométer gázhálózat-vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik.

Forrás: MTI