Vállalatok

A kormány nagyon akarja a Tesla-gyárat

NRGreport | 2016.03.08. 13:33

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a kormány már egy éve lobbizik azért, hogy Elon Musk elektromos autókat gyártó cégét, a Teslát Magyarországra csábítsa. 

A Portfolio.hu szerint a magyar diplomácia tavaly március óta aktív az ügyben: először Szemerkényi Réka amerikai magyar nagykövet látogatott el a Tesla kaliforniai gyárába, majd Szijjártó Orsolya hágai nagykövet nézte meg a cég hollandiai összeszerelő üzemét. A nagykövet itt tudta meg, hogy a Tesla az új Model 3-as autóihoz egy nagyobb gyár építését tervezi, ami akár a közép-kelet-európai régióban is megépülhetne.

A lap úgy tudja, hogy ezen információk alapján a külügyminiszter utasította Czakó Judit New York-i külgazdasági attasét, hogy szervezzen célzott látogatást a Teslához anna érdekében, hogy Magyarország szerepeljen a lehetséges helyszínek között. 

A kormánynak nincs könnyű dolga, ugyanis a gyárért már Szlovákia is bejelentkezett, ráadásul pár hónappal korábban, mint, ahogy a magyar lobbitevékenység elkezdődött. 

Az új, olcsóbb árkategóriás Model 3-at egyébként március végén mutatják be és a 35 ezer dollárba kerülő autó sorozatgyártása 2017-ben kezdődik a tervek szerint – írja a Portfolio.hu.

  NRGreport
Címkék
#Tesla  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.