NRGreport
Menü

60 dolláros olaj év végére?

Az év elején látott masszív lejtmenet után valamelyest stabilizálódhat az olajár, mely idén év végére 60 dollárig emelkedhet, a SABIC szaúdi petrolkémiai nagyvállalat vezetője szerint.

Yousef Al-Benyan egy fórumon elmondta, az idei és a jövő év még kihívásokkal teli lesz az iparág számára, 2018-ra és az ezt követő időszakra viszont optimisták a kilátások. Hozzátette, az árak természetesen most nem ott vannak, ami számunkra kívánatos lenne, ez azonban természetes egy ciklikus piacon – írta a a CNBC.

A szakember megjegyezte, meglátása szerint az idei év végére 60 dollárig emelkedik majd az olajár. Hangsúlyozta, az olaj kapcsán sokan gondolják azt, hogy amikor az árak emelkednek, akkor a befektetések hozama is számottevően megnő. Ami nagyon fontos, az a stabilitás, nem csak a kitermelőknek, de a fogyasztóknak is.

A szakember kiemelte, az olajárakat a globális piaci folyamatok mozgatják, nem egy csoport manipulálja az árakat. Ez egy kereslet-kínálati sztori.

Az olaj árfolyama a ma reggeli kereskedésben 1 százalék körüli csökkenést produkált, az amerikai WTI ezzel 41 dollár körül mozog.

Forrás: CNBC