Vállalatok

Folytatja a felkészülést a Főgáz a Tigáz fogyasztóinak átvételére

NRGreport | 2016.03.25. 07:29

Folytatja a felkészülést a nemzeti közműszolgáltatás részeként működő Főgáz, hogy legkésőbb október 1-jétől átvegye a Tigáz mintegy 1,2 millió lakossági földgázfogyasztóját.

A Főgáz Zrt. csütörtöki közleménye szerint a mostanra már az ország legnagyobb lakossági földgázszolgáltatójává vált társaságnak kiemelten fontos, hogy fenntartsa az átfogó rezsicsökkentés eredményeit és a legmagasabb színvonalon biztosítsa szolgáltatását.

A társaság folyamatos innovációra törekszik, a közelmúltban megújította online ügyfélszolgálati felületét és elérhetővé tette az elektronikus számlaigénylést.

A Főgáz az év végére nemcsak az ország egyetlen lakossági szolgáltatója lesz, hanem felel a fővárosi földgázelosztásért és hálózatüzemeltetésért is, miközben az üzleti piac legnagyobb szereplője is egyben – hangsúlyozták, hozzátéve, hogy eredményes gazdálkodással az egyre szűkülő földgázpiacon kell megőrizni versenyképességüket.

A közlemény szerint a Főgáz sikerrel tud versenyezni az üzleti fogyasztókért is. A kis- és középvállalatok is egyre körültekintőbbek és többet tájékozódnak a piaci lehetőségekről, ezért kiemelt jelentőségű a szolgáltatók számára, ha ügyfeleikkel hosszú távú partnerséget alakíthatnak ki – közölték.

A társaság jelezte, a Tigáz megválik üzleti ügyfeleitől is, akiknek lehetőségük lesz arra, hogy a Főgázt válasszák.

A Főgáz az elmúlt időszak sikeresen lezárt tranzakcióval és integrációs folyamataival kellő tapasztalatot gyűjtött ahhoz, hogy a kitűzött határidőre megvalósítsa a Tigáz lakossági földgázfelhasználóinak átvételét és biztonságos ellátását. Az ország hamarosan egyetlen lakossági földgázszolgáltatójaként kiemelten fontos, hogy továbbra is kiérdemeljék a fogyasztók elégedettségét, ezért az alapszolgáltatáson felül folyamatosan új kényelmi megoldásokat biztosítsanak az ügyfeleknek – idézte a közlemény Králik Gábort, a Főgáz Zrt. vezérigazgatóját.

Az olasz Eni energiaipari cég tulajdonában lévő Tigáz Magyarország egyetemes gázszolgáltatási engedélyét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2016. október 1-jei  határidővel vonta vissza a vállalat kérésére. A cég Magyarország egyharmadán végzett gázszolgáltatási tevékenységet. A cég szabadpiaci gázkereskedelmi portfólióját is értékesítette.

  NRGreport
Címkék
#Főgáz   #FŐGÁZ Zrt.   #TIGÁZ   #Tigáz Zrt.  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.