NRGreport
Menü

Újabb Spar-expressz boltok nyílnak az OMV kútjainál

Még az idén további 15 Spar-expressz üzlet nyílik OMV benzinkutaknál, így év végére összesen 65 ilyen bolt üzemel majd - közölte a Spar Magyarország és az OMV Hungária Kft. az MTI-vel csütörtökön, az 50. benzinkúti bolt átadását követően.

A két cég együttműködése 2013-ban kezdődött, 2015. elejéig 5, az év minden napján éjjel-nappal nyitva tartó benzinkúti boltot nyitottak, majd a tesztidőszak tapasztalatai alapján tavaly jelentősen bővült a hálózat, az év végére már 45 shop üzemelt.

Az OMV-kutakon működő Spar-expresszek az OMV tulajdonában vannak, a boltok kínálata megegyezik a hasonló méretű Spar-üzletekével, fő, de nem kizárólagos beszállítójuk a Spar Magyarország Kft.

Az OMV 1991-ben lépett a magyar piacra, a budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. 177 töltőállomást üzemeltet, és 11 százalékos piaci részesedése van Magyarországon. A cég 63 dolgozót alkalmaz közvetlenül, és 1650-et foglalkoztat töltőállomás-hálózatán keresztül.

A Spar szintén 1991 óta van jelen Magyarországon, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. forgalma tavaly 488,2 milliárd forint volt, a társaság több mint 13 ezer munkavállalójával az ország egyik legnagyobb munkaadója. A cég az elmúlt 25 évben mintegy 1 milliárd eurót (300 milliárd forintot) fektetett be Magyarországon.

Forrás: MTI