Vállalatok

Távozott a Tesla IT-igazgatója

NRGreport | 2016.04.05. 08:12

Távozott a cégtől a Tesla IT-igazgatója, Jay Vijayan. Az autógyártó ezt hétfőn jelentette be. A társaság múlt héten rukkolt elő várva várt új modelljével, közben azonban rossz értékesítési adatokat közölt.

Jay Vijayan azért mondott le még januárban az igazgatói székről, mert saját, egészségügyi startup céget hozott létre. A hírt azonban csak most, a Modell 3 bemutatása után jelentette be az autógyártó, írta a Techcrunch.

A Tesla még nem közölte, hogy sikerült-e új IT vezetőt (CIO) találnia.

Közben, a társaság papírjainak árfolyama sem pihen: a pénteki bemutató után hétfőn is lendületesen, mintegy 5 százalékkal emelkedtek a Tesla részvényei, legalábbis a rendes kereskedési időben – késő este az after hoursban azonban 2 százalékos lejtmenetbe kapcsolt az árfolyam, miután a legfrissebb adatok szerint az idei első negyedévben a vállalat a vártnál kevesebb autót szállított le.

A friss adatok szerint az idei első negyedévben kevesebb, mint 15 ezer autót szállítottak le, ebből 2400 darab volt a legutóbbi típus, a Model X. A közzétett számok azért okoztak csalódást, mert a Tesla korábban azt jelezte, hogy 16 ezer darab autót értékesítésére számít. Ennek ellenére a menedzsment fenntartja az idei év egészére vonatkozó várakozásait, melyek szerint 80-90ezer darab autót adhatnak el idén. Az újonnan bemutatott Model 3-ra a legfrissebb adatok szerint már 276 ezer előrendelés érkezett.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.