Elemzés   A rovat támogatója a MET Csoport

A Goldman szerint reálisak a jelenlegi olajárak

NRGreport | 2016.04.07. 07:48

Nem lesz megállapodás a dohai olajcsúcson a kitermelés befagyasztásáról a Goldman Sachs elemzői szerint, a jelenlegi 35-40 dollár körüli olajár pedig reális. 

A Goldman Sachs elemzői szerint aligha valószínű, hogy sikerül megállapodniuk az olajtermelő országoknak a kitermelési szintek csökkentéséről a közelgő dohai találkozón, ezért idén és jövőre is nő az OPEC-tagországok és a szervezeten kívüli országok olajtermelése – idézi a Reuterst a Portfolio.hu

A Dohában április 17-én megtartandó találkozó egyértelműen a legfontosabb esemény az olajpiacon. A tervek szerint az OPEC tagországai és a szervezeten kívüli olajtermelő országok itt próbálnak egyezségre jutni a kitermelés januári szinteken történő befagyasztásáról. Ettól a lépéstől azt remélik, hogy ennek nyomán végre tartósan megindulhat az olajár felfelé. 

A Goldman Sach elemzői szerint ugyanakkor aligha születik megállapodás Dohában és ez azt jelenti, hogy idén és jövőre is emelkedik majd az országok olajkitermelése. Az elemzők szerint az OPEC idén napi 600 ezer, jövőre pedig napi 500 ezer hordóval termelhet ki többet a jelenleginél. 

Ezek alapján a szakértők úgy vélik, hogy a jelenlegi 35-40 dollár körüli olajár reális – írja a Portfolio.hu.

  NRGreport
Címkék
#Goldman Sachs   #olajár  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.