NRGreport
Menü

Viszik az új Teslát, mint a cukrot

A múlt héten bemutatott Model 3-ra vonatkozó előrendelések száma egy hét alatt meghaladta a 325 ezret, a Tesla Motors Inc. tegnapi bejelentése szerint. Ez minden elemzői várakozást felülmúlt, a bemutató előtt az elemzők az első héten 100 ezer darabra számítottak, de ezt már az első napon sikerült átlépni.

Az előrendelések során letett 1000 dolláros előleggel számolva összesen 325 millió dollár folyhat be a céghez. Ha a teljes, 35 ezer dolláros eladási árral számolunk, akkor mintegy 14 milliárd dollár ütné a Tesla markát, ha egyik megrendelést sem vonják vissza. A hatalmas vásárlói érdeklődés a történelem legsikeresebb debütálását jelenti egy új termék vonatkozásában, közölte a Tesla. Az autók leszállítását a tervek szerint 2017 végén kezdené el a társaság.

A befektetők már most kifejezték bizalmukat a Tesla iránt, a társaság részvények árfolyama a Model 3 bemutatója óta összesen 13 százalékkal drágult, tavaly pedig összességében 27 százalékkal emelkedett – írta a Marketwatch.

A nagy emelkedés után ugyan némi korrekció következett be a papírok árában, de a Markewatch elemzői szerint ez természetesnek tudható be, ráadásul a 3% körüli esésben szerepet játszhatott az is, hogy az idei eredményeket elsősorban a már most piacon lévő modellek eladásai befolyásolják. A hét elején a cég azt közölte, hogy első negyedéves árbevétele elmarad a várakozásoktól, leginkább a Model X-nek köszönhetően, melynek gyártási számai nem alakulnak megfelelően alkatrészhiány miatt.

A Tesla közölte: a tervek szerint 2020-ig összesen félmillió autó gyártását és értékesítését tervezik.

Forrás: Marketwatch