Vállalatok

Az MVM OVIT újabb csehországi átviteli hálózati korszerűsítésen dolgozik

NRGreport | 2016.04.13. 12:38

Az MVM OVIT csehországi konzorciumi partnerével, a KLEMENT a.s. társasággal ismét nagyfeszültségű hálózatkorszerűsítési munkán dolgozik.

Az elmúlt években sikeresen elvégzett távvezetéki rekonstrukciós projektek után az MVM Csoportba tartozó vállalat most egy 400 kV-os alállomási bővítésben vesz részt. A több mint másfél milliárd forint értékű projekt az év végén fejeződik be. Az MVM OVIT jelenlétét Csehországban hosszú távra tervezi, ezért a külföldi együttműködések hatékonyságának növelése érdekében fióktelep megalapításáról döntött.

Az MVM OVIT Zrt. a nemzeti tulajdonú MVM Csoport stratégiájával összhangban, a magyarországi átviteli hálózat fejlesztési programjának lezárultával az exportlehetőségek felkutatására és külpiaci szerepvállalásának bővítésére koncentrál, többek között a hálózatlétesítési szolgáltatások területén. A tulajdonosi céloknak megfelelően az MVM OVIT a külföldi piaci jelenlétének erősítése érdekében 2013-ban konzorciumi megállapodás kötött a csehországi KLEMENT a.s. társasággal. A konzorcium első sikere 2013-ban a ČEPS a.s. (a csehországi átviteli hálózati rendszerirányító) által kiírt csaknem 300 km hosszú gerincvezetéki korszerűsítésre vonatkozó tender elnyerése volt, amelyet egy év múlva újabb távvezeték-átépítési megbízatás követett.

A konzorcium 2015-ben, a ČEPS által kiírt újabb közbeszerzési eljárás lezárulta után kötött szerződést a Hradeč 400 kV-os állomás bővítése tárgyában. A projekt az állomás átépítésére, négy új szabályozó transzformátormezővel való bővítésére vonatkozik, amelynek célja a Németország irányából érkező villamos energia irányának befolyásolása.

Az MVM OVIT részt vesz a meglévő állomás rekonstrukciós munkálataiban, valamint a bővítés egy részének villamos technológiai szerelési feladataiban. Az újonnan beépített alállomási acélszerkezetek az MVM OVIT nagyfeszültségű hálózati szerkezetek gyártására kialakított, az energetikai ipar egyedi igényeit kiszolgáló acélszerkezeti gyártóüzemében készültek.

A kivitelezési munkák több mint fele már elkészült, a befejezés a szerződés szerinti ütemterv szerint 2016. december végén várható.

Az MVM OVIT Csehországban hosszú távon gondolkodik, üzletfejlesztési tevékenységének erősítése érdekében legutóbbi közgyűlésén fióktelep alapításáról döntött.

  NRGreport
Címkék
#áram   #Csehország   #Klement   #MVM OVIT   #villamosenergia  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.