Vállalatok

Hol tart ma a smart metering?

NRGreport | 2016.04.20. 13:47

Fókuszban a smartosítás: okos mérők, okos hálózatok, smart cities és e-mobilitás. Az IIR Magyarország energetikai rendezvényének középpontjában a jövő energiaellátásával kapcsolatos kihívások, az intelligens eszközökkel történő megoldások és felhasználási módjai állnak.

A világ energiaellátása jelentős átalakuláson megy keresztül, az infokommunikációs eszközök egyre nagyobb szerepet töltenek be a fogyasztók hatékonyabb energiaellátásában.

Az IIR Magyarország energetikai rendezvényének, a Smart Conference (2016. április 26-27., Budapest) középpontjában a jövő energiaellátásával kapcsolatos kihívások, az intelligens eszközökkel történő megoldások és felhasználási módjai állnak. A konferencia átfogó képet ad az energetika és a smartosítás területén történt eredményekről és további fejlesztésekről.

A tematika körüljárja a SMART FUTURE kérdéskörét, a jelenlévők megtudhatják hol tart a smart metering és milyen irányban fejlődnek az okos hálózatok. Bemutatásra kerülnek a 2014-ben lezárult kísérleti pilot program tapasztalatok és a jövőkép a hálózati elosztók szemszögéből. Továbbá a megújuló energiaforrások hasznosítása mellett a, smartosításokat is megismerhetik a hazai és nemzetközi „Smart City” projektek keretén belül. Emellett a jövő fenntartható energiarendszerének szerves részeként középpontban az elektromobilitás.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság Audit Osztályának munkatársa adatvédelmi kérdésekre kínál megoldási lehetőséget, az okos méréssel együtt járó adatkezeléssel összefüggésben. Megtudhatják miként vállal szerepet a KOM Központi Okos Mérés Zrt. a Smart Grid és Smart Metering-ben.

Vállalati esettanulmányok bemutatásával bemutatásra kerül, hogyan működik az okos mérés a távhő- és a vízszolgáltatásban, továbbá megismerkedhetnek az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport elektromos mobilitás programjával.

A további fókusztémák között szerepel a Smart Home, a Smart Cities fejlesztések kérdésköre, valamint az e-mobilitás szabályozási környezete. A jelenlévők betekintést nyerhetnek, hogy milyen úton haladunk a jövő energiatakarékos városa felé, milyen további fejlesztések várhatóak és milyen aktuális pályázati lehetőségek biztosítják a fejlődés lehetőségét.

A fentiekben említett cégek mellett előadást hallhatnak többek között az Ariosz Kft., a Budapesti Elektromos Művek Nyrt., a Budapesti Távhőszolgáltató Zrt., az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft., az E.ON Hungária Zrt., a Fővárosi Vízművek Zrt., a Győr MVJ Polgármesteri Hivatal, a Jedlik Ányos Klaszter, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, a NISSAN SALES CEE Kft., a SmarterUK London, a Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal valamint a Vodafone Magyarország Zrt. szakembereitől.

Amennyiben felkeltette érdeklődését a konferencia, látogasson el a rendezvény weboldalára (link: http://goo.gl/Ak1r84), ahol részletes információt kaphat a rendezvény programjáról és a jelentkezés módjáról.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.