NRGreport
Menü

Elindult a hajdúsági üvegjárat

A Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. kezdeményezésére elindult a hajdúsági üvegjárat, az újrahasznosítható üvegek összegyűjtése - jelentette be hétfőn sajtótájékoztatón a cég ügyvezetője.

Kathy Zsigmond elmondta, napjainkban egyre hangsúlyosabb szerepet kap a szelektív hulladékgyűjtés, azon belül is az üvegek szelektív begyűjtése. A hazai előírás szerint évente fejenként 6 kilogramm üveget kellene begyűjteni, ezzel szemben másfél kilogramm újrahasznosítható üveghulladék gyűlik össze átlagosan lakosonként. Ennek a hátránynak a ledolgozása érdekében a nem visszaváltható üvegek begyűjtésére indították el a hajdúsági üvegjáratot.

Sánta Krisztián divízióvezető a részletekről közölte: eddig 50 vendéglátóipari egység és intézmény számára vezették be a próbaüzemi begyűjtést, aminek keretében rekeszeket osztottak ki a nem visszaváltható üvegek gyűjtésére.

A Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. 15 településen végzi a hulladékszállítást. A lakosságnak a napokban szállították ki az üveggyűjtő edényeket. A nem visszaváltható üvegek begyűjtése a lakosságtól júniustól kezdődik.

Forrás: MTI