Fenntarthatóság   rovat támogatója a Novochem

Gyorsan és hatékonyan szűri a legszennyezettebb levegőt is a Tesla

NRGreport | 2016.05.03. 07:58

A tavaly szeptemberben debütáló Bioweapon Defense Mode kiszűri és semlegesíti az utastérben lévő káros részecskéket és légszennyezést. A Tesla most közzétette a Model X légszűrő rendszerének tesztje során kapott eredményeket. Ezek alapján a rendszer elképesztően hatékony.

A teszt során egy Model X-et lényegében egy nagy fóliabuborékba helyeztek, melyben magas szinten légszennyezett környezetet hoztak létre. A Tesla közlése szerint 20-szor olyan mérgezett levegőt hoztak létre, mint az egy átlagos pekingi napon tapasztalható – írta a Business Insider.

A szűrőrendszer kevesebb, mint két perc alatt veszélyes, 1000 mikrogramm/köbméteres szennyezettségi szintet olyan alacsonyra csökkentette, hogy nem is volt észlelhető.

Ez azonban még nem minden: miután a szűrőrendszer a járművön belül teljesen megtisztította a levegőt, belekezdett az autón kívüli levegő szűrésébe is, melynek következtében a fóliabuborékban lévő szemcsék 40 százalékát szűrte ki.

A jelen tesztet a Tesla egy Model X-en végezte el, a gyártó hasonló eredményeket vár a gyártósoron lévő Model S-től is, közökték.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.