Címlap

Tűzvész miatt zuhan a kanadai olajtermelés

NRGreport | 2016.05.17. 07:13

Több olajtermelő létesítmény mintegy 4 ezer munkásának evakuálását rendelték el Kanadában a közeledő tűzvész miatt. Kanadában a katasztrófa napi mintegy 1 millió hordóval csökkentette az olajkitermelést.

Pusztító tűzvész miatt sorra ürítik ki az olajtermelő létesítményeket és evakuálják a munkásokat a kanadai Alberta államban. A legutóbbi hírek szerint mintegy 4 ezer munkás evakuálását rendelték el, a hatóságok tájékoztatása szerint óvintézkedésekről van szó – írta a Portfolio.hu

A lángok a hivatalos tájékoztatás szerint jelenleg mintegy 285 ezer hektáros területen pusztítanak. Az olajtermelő létesítmények leállása miatt a kanadai olajtermelés napi mintegy 1 millió hordóval csökkent.

A termeléskiesés az olaj árának emelkedését segíti: az amerikai WTI már 48 dollár felett jár. Az olaj hétfőn is nagyot ralizott, miután a Goldman Sachs elemzésében közölte: szerinte véget ért az évek óta tartó olajpiaci túlkínálat, részben a kanadai kitermelés visszaesésének köszönhetően. A Goldman az év második felére 50 dolláros átlagos olajárat vár, ettől a jelenlegi árszintek már nincsenek messze.

  NRGreport
Címkék
#erdőtűz   #Kanada   #olaj   #olajár   #WTI  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.