NRGreport
Menü

Még több pénz kell Musknak a Model 3-hoz

Részvényeladással mintegy 1,4 milliárd dollárnyi plusz tőkét szeretne bevonni a Tesla Motorsba Elon Musk, a cég tulajdonosa. A pénz a Model 3 régóta csúszó modell fejlesztésére és legyártására kell - idézi az Index a Bloomberg hírügynökséget. 

A Tesla nagy reményeket fűz az új, Model 3 nevű autójához, amellyel nagyobb tömegeket szeretne elérni. Elon Musk tulajdonos, most egy 1,4 milliárd dollár értékű részvényeladással próbál új tőkét bevonni a fejlesztésbe. 

A pénz segítségével a Tesla gyártókapacitásait is bővítenék és a tervek szerint évi 500 ezer autót tudnak majd legyártani. A cég helyzete egyébként nem rózsás: április eleje óta értékének negyedét elvesztette, továbbra is veszteséges, ráadásul az eladások sem a tervek szerint alakulnak. 

Az idei évre előirányzott költségvetés valószínűleg jelentős összegekkel nő majd, hiszen a gördülékeny gyártáshoz meg kell építeni a nevadai akkumulátorgyárat, szervizeket, töltőállomásokat kell létesíteni és az értékesítési hálózatot is bővíteni kell. Mindez várhatóan 750 millió dollárral dobja majd meg a Tesla költségvetését - írja az Index

Forrás: Index