Vállalatok

Akar egy Teslát? Dolgozzon ennél a cégnél!

NRGreport | 2016.05.23. 09:23

Az amerikai Practichem technológiai start up egy-egy Tesla Model 3 autót ad dolgozóinak és ezzel a juttatással próbál új, tehetséges munkavállalókat csábítani a céghez. 

Az észak-karolinai Practichem start up cég mind a 15 autóval közlekedő dolgozójának lefoglalt egy-egy Tesla Model 3-at. A biotechnológiai kutatásokhoz különböző berdendezéseket gyártó vállalkozás ráadásul bővül, s a már felvett tíz új munkavállaló is számíthat a juttatásra – írha a Cnn Money. 

A Practichem vezérigazgatója, Nick DeMarco a tervek szerint lízingeli majd a munkavállalóknak szánt autókat, de a cégvezető szerint még így is megéri az erre szánt összeg. 

DeMarco maga is Tesla tulajdonos, másfél évig használta a gyár drágább, Model S jelzésű autóját és ezalatt az idő alatt beleszeretett a kocsiba. 

A vezérigazgató szerint a nem mindennapi juttatás azt eredményezi majd, hogy cég vonzóbb lesz a pontenciális pályakezdő, tehetséges munkavállalók számára a konkurens vállalkozásoknál. 

A Tesla nemrégiben kedzte meg első tömegpiacra szánt autója a Model 3-as előjegyzését. Április 1-je óta 375 ezer megrendelés érkezett az autóra, de a gyár 2017 előtt biztosan nem kezdik meg a gyártást, így az első szerencsés vevők legkorábban 2018-ban ülhetne be új autójukba. A Practichem dolgozóinak pedig valószínűleg még ennél is tovább kell várniuk. A cég marketingigazgatója szerint ez legalább azt jelenti, hogy az autók étvételéig biztosan nem hagyják ott a dolgozók a vállalatot – írja a CNN Money

  NRGreport
Címkék
#Practichem   #Tesla  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.