NRGreport
Menü

Az MVM elkötelezett az atomenergia mellett

Minden alapot nélkülöz az az állítás, miszerint az MVM nem áll ki Paks II. mellett. A vállalat stratégiájában kiemelt szerepet kap a nukleáris energia - derül ki a társaság közleményéből. 

Az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója az MVM Csoport új stratégiájának bemutatásakor a vállalat piaci várakozásait és az arra adandó válaszokat foglalta össze, hangsúlyozottan a 2016-2020 közötti időszakra. Paks II. belépése pedig a jelenlegi tervek szerint ezen időszak után következik be. 

A 2020 utáni árkörnyezetre vonatkozóan az MVM egyik vezetője sem fogalmazott meg prognózist. A 2016-2020 alatti időszakra, illetve a Paks II. beruházás megvalósulását követő időszakra vonatkozó áramár becslések érdemben nem összevethetőek.
 
Az MVM Csoport 2016. május 25-én bemutatott stratégiájában kiemelt szerepet játszik a nukleáris energia. Az MVM jövőképe szerint a társaságcsoportnak fenntarthatóan, alacsony karbon intenzitású villamosenergia-termelési alapokon kell működnie, aminek fontos része a nukleáris alapú termelés is.
 
Az MVM egyetért a Nemzetközi Energia Ügynökséggel, amelynek elemzése szerint a klímavédelmi célok nem teljesíthetők nukleáris termelési kapacitások nélkül. Az MVM Csoport számára kiemelt jelentőségű Magyarország ellátásbiztonsága, amely nukleáris kapacitások nélkül nem biztosítható.

Forrás: MVM