NRGreport
Menü

Vinkovits András

A Budapesti Erőmű Zrt. elnök-vezérigazgatója. 

Vinkovits András 1972-ben született, felsőfokú végzettségét a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán szerezte 1997-ben. Az egyetemi évek alatt vállalatirányítási tréningen vett részt az Egyesült Államokban és innováció-menedzsmentet is hallgatott Barcelonában, közben szakmai gyakorlaton vett részt a Procter & Gamble Magyarország Marketing Osztályán és az ABB Power Generation kft-nél.

Szakmai pályáját 1997-ben kezdte az Andersen Consultingnál tanácsadóként. Innen a Gazdasági Minisztérium Energetikai Főosztályára került, ahol osztályvezetőként dolgozott 2001-ig. Ebben az időszakban a Bakony Erőmű Rt.-nél, a Mol-nál és a Nemzetközi Energia Ügynökségnél is betöltött igazgatósági, feülgyelőbizottsági és kormányzótanácsi pozíciókat. 

2001-től 2006-ig az Accenture üzletág igazgatójaként tevékenykedik, ahol energetikával, valamit olaj- és acélipari ügyfelekkel foglalkozott. 2006-tól 2008-ig MAVIR Magyar Átviteli Rendszerirányító Zrt. vezérigazgatója és igazgatósági tagja, közben egy éven át az OVIT Zrt. igazgatósági tagja és az MVMI Zrt. felügyelőbizottságának elnöke. 

2008-ban került az EDF Hungáriához, ahol négy éven át üzletfejlesztési igazgatóként működik. 2010-től 2013-ig a Kecskeméti Termostar Kft. felügyelőbizottsági tagja, 2009-től 2013-ig a Budapesti Erőmű Zrt., Üzleti vezérigazgató-helyettese és igazgatósági tagja. 2014-ben a Microsoftnál dolgozik szenior üzletági igazgatóként. Ebben az évben került az Energiabörzéhez ügyvezető igazgatóként, majd 2016-ban nevezték ki a Budapesti Erőmű Zrt elnök-vezérigazgatójává, ahol jelenleg is dolgozik. 

Szakmai munkáját 2000-ben miniszteri különdíjjal ismerték el. 1993-től 1997-ig a Ganz-Ansaldo és a BME Alapítvány kuratóriumának tagja, 2013 óta a Magyar Elektrotechnikai Egyesület elnökségi tagja. 

Vinkovits András házas, szabadidejében utazni, olvasni és kirándulni szeret, ezen kívül ha ideje engedi röplabdázik, úszik és kajakozik. 

NRGreport