Ki kicsoda?

Vinkovits András

A Budapesti Erőmű Zrt. elnök-vezérigazgatója. 

Vinkovits András 1972-ben született, felsőfokú végzettségét a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán szerezte 1997-ben. Az egyetemi évek alatt vállalatirányítási tréningen vett részt az Egyesült Államokban és innováció-menedzsmentet is hallgatott Barcelonában, közben szakmai gyakorlaton vett részt a Procter & Gamble Magyarország Marketing Osztályán és az ABB Power Generation kft-nél.

Szakmai pályáját 1997-ben kezdte az Andersen Consultingnál tanácsadóként. Innen a Gazdasági Minisztérium Energetikai Főosztályára került, ahol osztályvezetőként dolgozott 2001-ig. Ebben az időszakban a Bakony Erőmű Rt.-nél, a Mol-nál és a Nemzetközi Energia Ügynökségnél is betöltött igazgatósági, feülgyelőbizottsági és kormányzótanácsi pozíciókat. 

2001-től 2006-ig az Accenture üzletág igazgatójaként tevékenykedik, ahol energetikával, valamit olaj- és acélipari ügyfelekkel foglalkozott. 2006-tól 2008-ig MAVIR Magyar Átviteli Rendszerirányító Zrt. vezérigazgatója és igazgatósági tagja, közben egy éven át az OVIT Zrt. igazgatósági tagja és az MVMI Zrt. felügyelőbizottságának elnöke. 

2008-ban került az EDF Hungáriához, ahol négy éven át üzletfejlesztési igazgatóként működik. 2010-től 2013-ig a Kecskeméti Termostar Kft. felügyelőbizottsági tagja, 2009-től 2013-ig a Budapesti Erőmű Zrt., Üzleti vezérigazgató-helyettese és igazgatósági tagja. 2014-ben a Microsoftnál dolgozik szenior üzletági igazgatóként. Ebben az évben került az Energiabörzéhez ügyvezető igazgatóként, majd 2016-ban nevezték ki a Budapesti Erőmű Zrt elnök-vezérigazgatójává, ahol jelenleg is dolgozik. 

Szakmai munkáját 2000-ben miniszteri különdíjjal ismerték el. 1993-től 1997-ig a Ganz-Ansaldo és a BME Alapítvány kuratóriumának tagja, 2013 óta a Magyar Elektrotechnikai Egyesület elnökségi tagja. 

Vinkovits András házas, szabadidejében utazni, olvasni és kirándulni szeret, ezen kívül ha ideje engedi röplabdázik, úszik és kajakozik. 

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.