Szabályozás

Szabályosan működik az Energiaklub

NRGreport | 2016.06.08. 12:39

Semmiféle szabálytalanságra nem derült fény azokban az eljárásokban, amelyeket a hatóságok indítottak az Energiaklubnál az elhíresült „norvég-ügyben”.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) 2014 nyarán indított vizsgálatot ötvenkilenc civil szervezetnél, köztük az Energiaklubnál. A vizsgálat során semmilyen hivatalos kifogás, elmarasztalás vagy felszólítás nem érkezett az Energiaklub működésével kapcsolatban, a Hivatal mindössze egy összesített ellenőrzési jegyzőkönyvet tett közzé honlapján 2014. októberében – áll az Energiaklub közleményében.

Ezt követően, 2015. január 10-én indított ellenőrzést az Energiaklubnál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyes adókötelezettségek teljesítésére irányulóan. A részletes vizsgálat során a NAV Kiemelt Adóalanyok és Társas Vállalkozások Ellenőrzési Osztálya az Energiaklub működésének 2012. január 1. – 2014. október 31. közötti időszakát ellenőrizte. A revízió során a hatóság az egyesület hét korábbi alvállalkozójánál is vizsgálatot folytatott le. Az eljárást lezáró dokumentum szerint az ellenőrzés során nem tártak fel jogsértést.

A teljes vizsgálati idő alatt a NAV munkatársai összesen 35 munkanapot töltöttek a benyújtott dokumentumok ellenőrzésével. Számításaik szerint az Energiaklub is legalább ennyit foglalkozott az adóhatóság kéréseinek teljesítésével.

„A vizsgálatok eredménye azt mutatja, hogy az Energiaklubnak nincs takargatnivalója: átláthatóan és szabályosan dolgozik a köz érdekében. Bár sok idő ment el rá, örülünk, hogy ezt most az illetékes hatóságok is megállapították." – mondta dr. Bart István, az Energiaklub társelnöke.

Az elmúlt év eredményeit és a működéssel kapcsolatos adatokat a jogszabályi előírásoknak megfelelően az Energiaklub májusban, éves jelentésében, illetve közhasznú egyszerűsített éves beszámolójában tette közzé.

  NRGreport
Címkék
#Energiaklub   #NAV  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.