Vállalatok

Dízelbotrány: újabb VW modellek mehetnek a szervizekbe

NRGreport | 2016.06.09. 07:43

Magyarországon is megkezdődnek a műszaki intézkedések a Volkswagen kifogásolt dízelmotorjaival szerelt Passat, CC és Eos modelljeinél azt követően, hogy a múlt héten a német Szövetségi Közlekedési Hivatal (Kraftfahrtbundesamt, KBA) jóváhagyta a modellekre kidolgozott műszaki megoldásokat. 

Magyarországon első lépcsőben 1365 Passat-tulajdonost értesítenek a piacon lévő mintegy 8000 Passat tulajdonosa közül – közölte a VW márkáinak magyarországi importőre, a Porsche Hungaria (PH) szerdán.

A pontos tájékozódás érdekében javasolják, hogy az ügyfelek előzetesen érdeklődjenek a hazai Volkswagen márkakereskedésekben.  

A konszern több mint 800 ezer, EA 189 gyári kódú 2,0 literes TDI-motorral felszerelt jármű visszahívására és javítására kapta meg ezúttal az engedélyt. Az újabb lépéssel a Volkswagen folytatja az év elején elkezdett akciót, amelynek keretében szoftveres módosításokat hajt végre a járműveken költségmentesen. Az akció az Amarok modellekkel indult, Magyarországon februárban.

Az importőr és a szerződött márkakereskedések értékesítési adatai alapján Magyarországon 35 283 dízelüzemű járműnél van szükség szervizre a károsanyag-kibocsátási jellemzők megfeleltetése érdekében. EA 189 típusú dízelmotorral van felszerelve Magyarországon 12 427 Volkswagen személyautó, 4343 Volkswagen haszonjármű, 11 964 Skoda, 6014 Audi és 535 SEAT – közölte korábban a PH.

  NRGreport
Címkék
#dízelbotrány   #Volkswagen  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.