Vállalatok

Új vezető az iráni állami olajcég élén

NRGreport | 2016.06.13. 09:16

Ali Kardor elsődleges feladata, hogy külföldi befektetőket csábítson az országba a kitermelés növelésére és új infrastruktúra építésére. 

Iránban Ali Kardort, a korábbi pénzügyi igazgatót nevezték ki az állami olajvállalat élére. Az országnak közben közel 100 millió dollárnyi külföldi működőtőkére lenne szüksége energiaiparának megújításához – írja a Rigzone.com. 

Az Irán elleni nemzetközi szankciók januári feloldása után az ország gőzerővel növelte olajkitermelését, ami már megközelíti a szankciók előtti szintet. Bijan Namdar Zanganeh, iráni olajminiszter egy múlt heti interjúban pedig azt mondta, hogy a szankciók eltörlése óta megduplázódott az iráni oaljexport. 

A termelés növeléséhez Iránnak ugyanakkor égető szüksége lenne külföldi befektetésekre közel 70 olaj- és gázmezőn. A potenciális befektetők számára egy novemberi teheráni konferencián mutatták be a fejlesztési és befektetési lehetőségeket. 

Az újonnan kinevezett cégvezető számára az lesz az első és legnagyobb feladat, hogy a lehetséges befektetőket az országba csábítsa. Ettől nemcsak a termelés növelését, hanem új finomítók és vegyipari üzemek építését is várja az iráni vezetés. Az olajminiszter szerint az első szerződéseket néhány hónapon belül aláírhatják – írja a Rigzone.com.

  NRGreport
Címkék
#Ali Kardor   #Irán  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.