NRGreport
Menü

A FŐGÁZ Csoport folyamatosan képzi szakembereit

A nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő FŐGÁZ Csoport kiemelten foglalkozik munkatársai szakképzésével és az utánpótlás biztosításával, valamint fontos számára, hogy a jövő energetikai munkáltatójává váljon, ezért folyamatosan keresi a továbbképzési lehetőségeket. A FŐGÁZ elosztó társaságánál az idei évtől a gázszerelők az arcképes igazolványuk kiállításához elengedhetetlen mesterképzést a társaság támogatásával szerezhetik meg, annak érdekében, hogy a legmagasabb színvonalon és szaktudással tudják végezni munkájukat. 

A FŐGÁZ Földgázelosztási Kft.-nél már korábban is kiemelt fontosságú volt a saját szervezésű „általános szerelői képzés” programja, amelynek keretein belül szerelő munkatársai folyamatos elméleti és gyakorlati oktatást kaptak. A társaság által a 2016-os évben támogatott gázszerelő mestervizsga képzésre 69-en jelentkeztek a szerelők közül, akiknek nagy része már 2016. májusában sikeresen megszerezte a minősítést, ezáltal a szakma kiváló képviselőivé váltak és egyben felkészülhettek az utánpótlásként foglalkoztatott fiatal gázszerelő munkatársaik mentorálására is. 

A speciális szakképzettség különösen a FŐGÁZ elosztó társaságánál fontos, amely szolgáltatási területén a hálózatüzemeltetési és karbantartási-, a mérőleolvasással kapcsolatos feladatokat, a tervfelülvizsgálatot és a műszaki-biztonsági ellenőrzést, valamint a hálózat-beruházásokhoz szükséges irányítási munkákat látja el kiemelkedő, európai viszonylatban is példaértékű színvonalon. 

A nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő FŐGÁZ hamarosan a teljes hazai lakosság földgázszolgáltatójává válik és 3,4 millió fogyasztót fog kiszolgálni, ezért is fontos számára, hogy kiemelt figyelmet fordítson a kiváló szakmai tudással rendelkező, elkötelezett kollégák folyamatos képzésére, akik ezáltal könnyen tudnak alkalmazkodni a szakmai változásokhoz. A FŐGÁZ 160 éves múltja során olyan mértékű tapasztalat és szakértelem halmozódott fel a társaságcsoportban, amely egyedülálló az országban, így a képzés által a versenyképes szaktudással rendelkező munkatársak mindezt tovább bővíthetik az alaptevékenységhez kapcsolódó egyéb területeken is.

Forrás: FŐGÁZ