Vállalatok

Elektromos autókban erősít a VW

NRGreport | 2016.06.17. 08:04

Közzétette hosszú távú, 2025-ös stratégiáját a Volkswagen.  Ennek egyik sarokpontja az elektromos hajtású autók vonalának erősítése. A VW a következő 10 év során mintegy 30, tisztán elektromos üzemű modellel léphet piacra, melyek éves eladási számát a cég 2-3 millió darab között várja.

A gyártó úgy számol, hogy 2025-re a globális autópiac egynegyedét adhatják az elektromos üzemű járművek. Ez egyben azt is jelenti, hogy a VW teljes értékesítési állományának 20-25%-a elektromos üzemű autókból származhat, áll a társaság elfogadott, 2025-ös stratégiájában.

Fontos eleme még a stratégiának, hogy a Volkswagen is saját akkumulátorgyártó üzemet kíván létrehozni. A cég nagyobb figyelmet fog fordítani a mesterséges intelligencia felhasználására, valamint az úgynevezett e-közlekedési megoldásokra, hasonlóan az Uberhez.

A vállalat átalakítja teherautó részleget is, a MAN, a Scania és a Volkswagen Commercial Vehicles egy divízió alatt, a Volkswagen Truck & Bus alatt fut majd.

Az operatív eredmény jelenleg 17%-át kitevő pénzügyi részleget tovább erősítené a Volkswagen, a tervek szerint az üzemi eredmény jelentős hányadát ez a szegmens generálná.

A Volkswagen nem áll le a tőkeberuházásokkal, 2025-ig több, mint 10 milliárd eurós beruházást hajthatnak végre világszerte, ugyanakkor a K+F tevékenységek költséghányadát visszaszorítaná a cég.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.