Vállalatok

Kétszáz milliós energiahatékonysági fejlesztés az Alföld Tejnél

NRGreport | 2016.06.29. 12:13

Napelemeket és ijndukciós testeket szereltek fel nörvég pénzből.

Kétszáz millió forintból hajtottak végre energiahatékonysági fejlesztéseket az Alföld Tej Kft. székesfehérvári üzemében: a norvég alap támogatásával napelemeket és indukciós világítótesteket szereltek fel.

Mélykuti Tibor, a cég ügyvezető igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján közölte, hogy a beruházás teljes költségéből 84,7 millió forintot a Norvég Finanszírozási Mechanizmus Zöld Ipari Innováció programja biztosított.

A fejlesztés során összesen 1344 darab indukciós elven működő, 100 ezer üzemóra kapacitású lámpatestet szereltek be, valamint a készáruraktárban eseményvezérelt világítási rendszert építettek ki, amely csak akkor kapcsolja fel a lámpákat, amikor a targoncák odaérnek.

A székesfehérvári üzem tetejére 400 darabból álló napelem parkot telepítettek. 

Az ügyvezető igazgató megjegyezte, hogy az első mérések 43-45 százalékos megtakarítást mutatnak, ami a költségérzékeny tejágazatban rendkívül fontos.

K. Szabó Imre, a kivitelezést végző Rosettum Kft. ügyvezető igazgatója a magyar élelmiszeriparban egyedülállónak nevezte a fejlesztést, mert a 3-5 éves megtérülési időn túl legalább tíz évig – alacsony karbantartási költségek mellett – "pénzt termel" a korszerűsítés.

Az Alföld Tej Kft. tavalyi értékesítésének nettó árbevétele 42,9 milliárd forint volt, a cég átlagos állományi létszáma 625 fő.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.