Trading

Növelte ügyfeleinek számát a KELER csoport

NRGreport | 2016.07.04. 15:14

Az energiapiaci klíring és jelentési szolgáltatásokat nyújtó, nemzetközi pozícióit folyamatosan erősítő KELER csoport a régióban és Nyugat-Európában is növelte ügyfeleinek számát – közölte a vállalatcsoport hétfőn.

A klíringszolgáltatásokat nyújtó KELER KSZF Zrt. ügyfeleinek száma az első negyedévben hússzal emelkedett a villamos energia, földgáz és szén-dioxid-kvóta ügyletek elszámolási szolgáltatásainak területén, így már több mint 90 partnere van.

A társaság a magyar mellett az osztrák, német, francia, cseh, szlovák, szerb, holland, belga és brit energiatőzsdéken kereskedő vállalatok számára is nyújt klíringszolgáltatásokat. Az új ügyfelek belépésével együtt az elszámolási rendszert multi-devizássá tették, ezzel a jövőben újabb piacokon is elérhetővé válhatnak a társaság szolgáltatásai – idézi a közlemény Mátrai Károlyt, a KELER KSZF Zrt. vezérigazgatóját.

A csoport másik tagja, a KELER Központi Értéktár Zrt. az energiapiaci ügyletek jelentési kötelezettségéhez kapcsolódó szolgáltatásokat nyújt. A vállalat 71 szerződött ügyfél számára jelenti az energiapiacokon megkötött üzleteket az európai energiapiaci szabályozó hatóság (ACER) felé.

A jelenlegi ügyfélszámmal – közülük 38 magyar, 26 régiós és 7 nyugat-európai – már most 130 százalékkal teljesíti túl a vállalat az üzleti tervben megfogalmazottakat, amelyben 30 stabil ügyfél kiszolgálása szerepelt elsődleges célként az idei évben. Mátrai Károly szerint a jelenlegi piaci aktivitás alapján bíznak abban, hogy az év végére az ügyfelek száma a százat is meghaladhatja.

  NRGreport
Címkék
#energiatőzsde   #KELER   #KELER KSZF  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2022 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.