Fenntarthatóság

Több pénzből kármentesítik a berhidai ipartelepet és az ócsai üzemanyagraktárt

NRGreport | 2016.07.05. 06:18

Többlettámogatást kap a berhidai ipartelep szennyezett területeinek kármentesítése, valamint a Magyar Honvédség (MH) ócsai üzemanyagraktára területén feltárt szénhidrogén-szennyezettség kármentesítésének projektje.

Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny hétfői számában jelent meg. E szerint a Veszprém megyei berhidai ipartelep területének kármentesítése 2023-ig fejeződik be, a projekt korábbi 6,308 milliárd forintos támogatását 10,596 milliárd forintra növelték.

Az Ócsa közelében lévő, jelenleg üzemen kívüli üzemanyagbázis megtisztítása 2020-ig fejeződik be, a projekt 1,855 milliárd forintos támogatását 2,015 milliárd forintra növelték.

A projektek első szakaszának támogatási szerződését a kormányhatározat szerint a nemzeti fejlesztési miniszter módosítja, majd megköti a második szakasz támogatási szerződését 2016. augusztus 31-ig.

A kormány felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy tegyen javaslatot a kormány részére a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEOP) éves fejlesztési keretében a projektek második szakaszának támogatására vonatkozó felhívás megteremtésére és nevesítésére kiemelt projektként, a mellékletben meghatározott költségekkel.

  NRGreport
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2024 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.