Trading

Kockázatcsökkentés a piacon, esik az olaj

NRGreport | 2016.07.06. 07:53

Ismét kockázatcsökkentő üzemmódba kapcsoltak a befektetők a nemzetközi piacokon, miután a Bank of England kommunikációjában hangsúlyozta, hogy a Brexit negatív hatásai már észlelhetők. Az olaj komolyabb esést szenvedett el kedden.

Az brit jegybank kommunikációja után az angol font áttörte az 1,30-as szintet a dollárral szemben, a WTI típusú olaj pedig 4% feletti eséssel 47 dolláros szint alatt is járt. Az arany és ezüst árfolyama tovább emelkedett (az UBS már 1400 dollár/uncia árfolyamot jelez előre), a jen a dollárral szemben ismét a 100-as szintet közelíti. Az európai börzék nyitását tovább gyengíthetik a szerdán reggel megjelent, vártnál gyengébb német ipari rendelésállományi adatok – áll az Equilor Befektetési Zrt. elemzésében.

A Bank of England kedden tette közzé Pénzügyi Stabilitási Jelentését. A kiadvány szerint kihívásokkal terheltek a kilátások, miután a Brexit hatására a font jelentős gyengülést szenvedett el, az árfolyam volatilitása Bretton Woods óta nem volt ilyen magas. A jegybank azonnali hatállyal igyekszik a hitelezést élénkíteni. A brit jegybank július 14-én tartja a következő kamatdöntő ülését, a határidős árazások alapján jelenleg 66,3%-os valószínűsége egy 25 bázispontos kamatvágásnak, ami azonban tovább gyengítheti a font árfolyamát.

Közben, William Dudley Fed igazgatósági tag elmondta, hogy az amerikai jegybank kivárhat a kamatemeléssel, mivel magasabb inflációt, és béremelkedést szeretnének látni. Az éves amerikai gazdasági növekedés a vártnál alacsonyabb lehet, Dudley a második negyedév végi adatot 2%-osra becsüli. Továbbra is számos lefelé mutató kockázat van jelen a piacon, míg a Brexittel kapcsolatban elmondta, hogy egyelőre korai lenne értékelni, azonban jó esély van rá, hogy a negatív hatások továbbterjednek. A határidős árazások alapján jelenleg az idei évre vonatkozó kamatemelés esélye már csak 8%.

Az olaj árfolyama a keddi esés után szerdán reggel némi korrekcióval emelkedő trendben volt. 

  NRGreport
Címkék
#Brexit   #Nagy Britannia   #olaj   #olajár   #tőzsde   #USA   #WTI  
Bejegyzés megosztása
Ajánlott cikkek
Iratkozz fel hírlevelünkre!
©2023 NRGREPORT, Minden jog fenntartva.